Kotiseutumuseot
 
Etusivu - Kemijärven museot - Kemijärven kotiseutumuseo
 
Kemijärven kotiseutumuseo
 
Osoite: Tiedustelut: Avoinna:
Sijainti:
Särkikangas
Sepänkatu 4
98120 Kemijärvi

 

Museo
Puh. 040 503 9591

 

 

Sähköposti:
sepankatu4(at)gmail.com

2018

11.6.-31.8. ma-la klo 10-16. Muina aikoina sopimuksen mukaan.

Pääsymaksut:  
aikuiset 5 € / lapset 2 € / ryhmät yli 10 henk. 3 €/hlö
alle kouluikäiset ja ryhmien vetäjät ilmaiseksi

 
Tiedot:
Aivan Kemijärven keskustan tuntumassa sijaitseva kotiseutumuseo kertoo kemijärveläisestä talonpoikaiselämästä 1900-luvun alussa. Päärakennus on alkuperäisellä paikallaan oleva peräpohjalainen talonpoikaistalo 1800-luvulta. Taloa kutsutaan Sepäntaloksi, koska talon omistaneessa Särkelän suvussa sepän ammatti siirtyi isältä pojalle seitsemässä sukupolvessa. Museoalueella on päärakennuksen lisäksi navetta, talli, aittoja, savusauna ja paja.

Museon näyttelyt kuvaavat Kemijärven perinteisiä elinkeinoja sadan vuoden takaa: karjavaltaista maataloutta, metsätaloutta, kalastusta, metsästystä ja poronhoitoa. Päärakennus on sisustettu 1900-luvun alun talonpoikaistyyliin ja myös muissa rakennuksissa on näytteillä museoesineitä. Päärakennuksen yläkerrassa olevassa näyttelyssä voi tutustua mm. paikallisen muotiliikkeen vaatemallistoon sekä vanhoihin lasten leluihin.

Museota ylläpitää Kotiseutuyhdistys Kemijärven Kotikiekerö ry. Yhdistys osti museotontin vuonna 1972 ja sai samalla lahjoituksena tontilla olleen asuinrakennuksen ja navetan. Museoesineistöä alettiin kerätä jo 1960-luvulla. Esineet saatiin näytteille uusiin tiloihin ja museo avattiin yleisölle vuonna 1974.

Lisätietoa:
Tarinat:
 
Sivun Alkuun
 
  Design: Content Bakery Oy  
Sivukartta