Erikoismuseot
 
Etusivu - Rovaniemen museot - Lapin metsämuseo
 
Lapin metsämuseo
 
Osoite: Tiedustelut: Avoinna:
Metsämuseontie 7
96460 Rovaniemi
Puh.
040 53 600 80 
lapinmetsamuseo(at)gmail.com
2018

5.2.-28.3. ma-ke 10-16

1.6.-31.8. ke-su klo 11-17.

 


Pääsymaksut:  

Aikuiset 6 €, lapset, opiskelijat ja eläkeläiset 4 €.
Alle 7-vuotiaat maksutta.

Ryhmäopastukset: 35€ / ryhmä

Ryhmäopastushintojen lisäksi peritään pääsymaksu.


 
Tiedot:
Jätkien, hevosten, kämppäemäntien ja tukkilaisten värikkäästä mutta raskaasta elämästä kertova Lapin metsämuseo löytyy Rovaniemen Pöykkölästä Salmijärven rannalta.

Lapin metsämuseo kuvaa Lapin suurten savottojen aikakautta 1870-luvulta metsätöiden koneellistumiseen saakka 1960 -70-luvuille. Museoalueelta löytyy aitoja savottakämppiä, metsätyövälineitä, uittokalustoa ja metsätyökoneita. Metsäkämppiä ja muita rakennuksia on siirretty museoalueelle Lapin eri kolkista, ja jokaisella kämpällä, tallilla ja saunalla on oma mielenkiintoinen tarina kerrottavana. Myös esineillä on omat tarinansa: eräs mielenkiintoisimmista lienee Suomen ensimmäisellä koneellisella metsätyömaalla käytetty Samperin veturi, joka löytyy metsämuseolta.

1950-luvulla rakennettu Ahmakuusikon kämppä on siirretty Hirvaalta Rovaniemen maalaiskunnasta. Tähän kaksipäiseen tyyppikämppään pystyi majoittumaan viisikymmentä miestä. Lisäksi kämpässä oli erilliset kuivaushuoneet, keittiö ja emäntien majoitustila.

Ajomiesten kämppä puolestaan edustaa 1910–1920-luvun kämppäasumista. Tässä kämppäasumisen alkuvaiheita kuvaavassa ahtaassa ja kylmässä kämpässä saattoi majailla jopa parikymmentä miestä talven yli. Kämpän ylellisyyksinä ovat lasi-ikkuna ja ruokapöytä. Saunaa ja käymälää sen yhteydessä ei ollut.

Lapin metsämuseota ylläpitää Lapin Metsämuseoyhdistys ry, joka avasi museon vuonna 1968.

 

Lisätietoja:
 
 
Sivun Alkuun
 
  Design: Content Bakery Oy  
Sivukartta