Kotiseutumuseot
 
Etusivu - Savukosken museot - Puistola
 
Savukosken kotiseututalo Puistola
 
Osoite: Tiedustelut: Avoinna:
Sijainti:
Aaltovirrantie 1
Postiosoite:
Savukosken kulttuuritoimi
Kauppakuja 2 A 1
98800 Savukoski
Puh.  
040 574 9239
2018

25.6.-4.8.
tarkemmat aukioloajat päivittyvät myöhemmin!

Pääsymaksut:  
Vapaa pääsy!
 
 
Tiedot:
Kotiseututalona toimivan tilan rakennutti kunnanesimies ja maanviljelijä Väinö Halonen vuonna 1947. Väinö Halonen oli Savukoskella tunnettu ja pidetty mies. Hänen perheeseensä kuului vaimo ja viisi lasta. Pihapiiriin kuuluvat asuinrakennuksen lisäksi navetta ja rantasauna, jotka muodostavat yhdessä jälleenrakennuskaudelle tyypillisen kokonaisuuden.

Asuinrakennuksen alakerta on sisustettu 1950-luvun tyyliin mukaillen alkuperäistä sisustusta. Yläkertaan on koottu museonäyttely, jossa on esillä vanhaa paikallista esineistöä. Näytteillä on mm. paikallisen kätilön Elina Oinosen tarvikkeita. Navetassa on esillä maatalouteen liittyviä esineitä.

Talo pysyi Halosen perheen asuttamana vuoteen 1972, jonka jälkeen se jäi tyhjilleen. Kunta kunnosti rakennuksen kokoontumispaikaksi ja näyttelytilaksi vuosina 1997–1998. Kunta sai vanhaa tyyliä ja perinnettä kunnioittaneesta kunnostustyöstä Lapin läänin rakennusperinneyhdistys ry:n Hurrikas-palkinnon. Kotiseututalo avattiin yleisölle vuonna 1998.

Kotiseututalo Puistolan päärakennusta vuokrataan erilaisia tilaisuuksia varten. Tiedustelut ja varaukset Savukosken kunnan kulttuuritoimistosta.

Lisätietoa:
Tarinat:
 
Sivun Alkuun
 
  Design: Content Bakery Oy  
Sivukartta